/ Motorola
Моделите са насочени към потребителите, които постоянно използват телефона си
Когато избираме телефон, всеки се води от своите лични нужди и предпочитания: някои държат на голям и ярък дисплей, други търсят страхотна камера, за трети най-важна е бързината и мощността… но въпреки различията, всички се обединяват около едно – голяма батерия, която да издържа дълго! Голямата батерия означава свобода - не е необходимо да носите външни батерии или да се притеснявате, дали телефонът ви ще ви изостави в най-важния момент. Друго удобство на мощните захранващи блокове е по-рядкото зареждане.

За целта обаче е нужен смартфон с батерия с капацитет поне 5,000 mAh или дори повече. Обикновено подобни батерии имат моделите от най-високия ценови клас, но има и изключения. Motorola например има няколко нови модела с достъпна цена, които предлагат много големи батерии. Ето кои са те.


Moto g9 power
Новият moto g9 power използва батерия с капацитет 6000mAh, като тя е най-голямата използвана от телефон на Motorola досега. Тя осигурява работа в продължение на 60 часа. На разположение е и технологията TurboPower™ 20, която дава часове енергия само за няколко минути зареждане.
Моделът има и други нововъведения. Едно от тях е 64МР камера с технологията Quad Pixel и 4 пъти по-добра светлочувствителност. Основната камера има още два сензора – за макро снимки и сензор за дълбочина. Телефонът съвсем скоро ще е наличен на нашия пазар на приблизителна цена от 399 лв. в свободна продажба.
Ако не ви се чака, ето няколко не по-малко интересни алтернативи:  moto g9 play, moto g9 plus и moto g 5G. Всички те са от едно поколение с moto g9 power, но разполагат с 5000 mAh батерия

Moto g8 power
Предшественикът на moto g9 power също има доста мощна батерия. Тя е 5000 mAh, като осигурява работа в продължение на около три дни. Телефонът има и четворна камера с изкуствен интелект. Той използва и 6,4-инчов дисплей Max Vision Full HD+ дисплей и два стерео високоговорителя, настроени от Dolby®. Цената в магазинната мрежа също ще ви изненада приятно, а телекомите предлагат оферти с план (и дори с телевизор!).
 
Moto g8 power lite
Лайт-версията на moto g8 power също не е за подценяване. Той има същата батерия като на по-големия брат, която изкарва до 3 дни с едно зареждане; може да се стриймва музика 100 часа или да се гледат видеа 19 часа. Освен това може да издържи над 35 дни в режим на готовност. Цената на модела е 265лв.
 
Motorola предлага и още два модела с голяма батерия с капацитет 5,000 mAh. Това са moto e7 plus и moto e6 plus.