Костюми на Marvel ни дават сили като на супергерой
Костюми на Marvel ни дават сили като на супергерой / БГНЕС, архив

Компанията Marvel разработи костюми, които дават на феновете суперсили също като на любимите им герои от комиксите. Благодарение на костюмите, произведени от британската компания Morphsuits, почитателите на супергероите ще могат да хвърлят паяжини или да "стрелят" с лазерно оръжие например.

С новите костюми всеки може да прилича на Спайдърмен, Железния човек, Капитан Америка или Върколака.

"Представете си как не само изглеждате като Железния човек, но и имате неговите оръжия на ръцете си и дори има светещ дъгов реактор на гърдите", казва съоснователят на Morphsuits Грегор Лоусън и добавя: "Ето това беше нашата мечта, а с тези страхотни костюми тя вече е реалност. Може да имате ноктите от адамантий на Върколака, да мятате паяжини като Спайдърмен или да хвърляте щита на Капитан Америка. Всичко това е възможно с приложението на Morphsuits".

Костюмите работят със специални приложения на компанията Zappar, която прави интерактивни реклами, посочва БГНЕС.

За да вдъхнат живот на костюмите, „супергероите" трябва само да изберат съответната анимация от приложението на Morphsuits и да поставят телефона си в костюма, който показва видеоанимация. Специалните дрехи разполагат и с маркери, които мятат паяжини, стрелят или задействат ноктите от адамантий, докато гледате през смартфона или таблета си.

Иновациите с анимациите от смартфона в костюмите на Morphsuits са дело на Марк Робер, бивш инженер от НАСА, който сега разработва приложения и костюми.