Jaguar представи нова лимитирана серия Portfolio за XJ и XKR
Jaguar представи нова лимитирана серия Portfolio за XJ и XKR / снимка: Speed-Press

Portfolio е име, с което се определя серия от специално разработени и изключително луксозни автомобили на марката Jaguar. Английската компания представи ексклузивните варианти Portfolio на лимузината XJ и луксозното спортно купе XKR.

Всички автомобили Jaguar XJ Portfolio се предлагат с активно окачване (CATS), динамичен контрол на стабилността (DSC) и саморегулиращо се въздушно окачване за перфектен контрол. Уникалният дизайн на екстериора включва цветовете Celestial Black или Astral Gold, специално създадени за автомобилите от серията, 20-цолови алуминиеви джанти Selena с червен надпис Jaguar, алуминиеви странични въздухозаборници, хромирани странични огледала, както и уникалната емблема Portfolio на капака на багажника.

В салона XJ Portfolio съчетава по великолепен начин лукс и спортни елементи с два възможни избора за декорация - цвят Navy с ивици Champagne и стелки за пода също в цвят Navy или цвят Ivory с ивици Navy и стелки за пода в цвят Navy. Другите интериорни детайли в Portfolio серията включват декоративни елементи от дъб с Portfolio мотив върху въздушните възглавници за пътниците; скоростен лост, съчетаващ кожа с цвят Navy и алуминий; луксозни стелки за пода с контрастиращи краища и Leaper - логото на Jaguar; щампованото Leaper върху подглавниците; обшитата с едър шев кожа по вратите. Премиум спецификациите включват индивидуално отопляеми и охлаждани предни седалки; 7-инчов сензорен екран, премиум саунд система на Jaguar и система за двузонов климатичен контрол; Bluetooth съвместимост за пет отделни телефона; Jaguar Voice TM , Adaptive Cruise Control и мултимедийна система за задните места с DVD плейър и два екрана.

Олекотената алуминиева конструкция и признатият в цял свят двигател V8 Supercharged осигуряват невероятното динамично поведение, изцяло насочено към водача.

Спортният XKR е познат с модерната и олекотена алуминиева конструкция на купето, 4,2l V8 двигател Supercharged с 420 к.с. и шестстепенна трансмисия Jaguar Sequential Shift с възможност за ръчна смяна. В серията XKR Portfolio екстериорът и интериорът са още по-спортни. Елементите отвън включват цвят металик Shadow Grey, същите 20-цолови алуминиеви джанти като при XJ, възможност за избор между тъмносив и черен подвижен покрив за кабриолета, алуминиеви въздухозаборници и отличителната Portfolio емблема върху капака на багажника. В специалните автомобили спирачната система е AlconR R Performance с червени спирачни механизми - 400 мм предни и 350 мм задни.

Спецификациите на интериора предлагат обшита с контрастни шевове кожа на седалките, инструменталния панел, централната конзола, облицовката на вратите, задните странични панели и волана, възможност за избор между орнаменти от дъб и алуминиева декорация, която се предлага с табло в цвят Piano Black, скоростен лост в алуминий и кожа, обточени с кожа стелки за пода, саунд системата на Bowers&Wilkins, чиито средночестотни говорители с кевларени мембрани и алуминиеви корпуси гарантират минимално изкривяване на звука. Системата е проектирана и разработена специално за XK.

www.speed-press.com