Зиад Ал Касауни: САЩ посегнаха на международния мир и сигурност
Зиад Ал Касауни: САЩ посегнаха на международния мир и сигурност / netinfo
 
След екзекуцията на Саддам Хюсеин в Ирак ще започне война, която ще напусне границите на страната. След като приключат в Близкия Изток, Съединените щати ще насочат агресията си към Европа.
 
Това каза в специално интервю за предаването „Светът през 2006-та година” на Дарик радио, ръководителят на адвокатския екип на Саддам Хюсеин.
 
Саддам Хюсеин беше екзекутиран като законно избран президент на Ирак и с това бяха нарушени всички норми на международното право. Смятам, че американската администрация, изпълнявайки тази смъртна присъда, извърши една голяма грешка, каза още Зиад Ал Касауни.
 
Той заяви още: Президентът Саддам беше ключовата фигура, в чийто ръце бяха възможностите за разрешаване на влошаващото се положение в Ирак. От тук нататък може би Ирак в течение на години напред ще остане бойно поле. Досега излязоха вече няколко декларации на партията БААС и на Националната съпротива, в които се подчертава, че няма място за преговори докато и последният американски войник не напусне иракска земя. Смятам също, че конфликтът може да се пренесе извън границите на Ирак, САЩ всъщност извършиха посегателство срещу международния мир и сигурност.