Жертви и много ранени при експлозията в Париж (СНИМКИ/ВИДЕО)

Двама пожарникари са загинали при днешния взрив в хлебарница в центъра на Париж, заяви полицията, поправяйки информацията за четири жертви, съобщена по-рано от френския вътрешен министър Кристоф Кастанер, предаде ДПА. Впоследствие Кастанер признал, че посочените от него данни са неверни, каза полицейска говорителка. При взрива са ранени 47 души, от които 10 са в тежко състояние, а 37 са пострадали по-леко. Експлозията е станала сутринта на улица "Тревиз", недалеч от Парижката опера. По първоначални данни става дума за нещастен случай.
 
Полицията каза, че преди взрива пожарникари са се отзовали на сигнал за изтичане на газ в пекарната. Около 100 полицаи и 200 огнеборци се намират на мястото, каза Кастанер. Съобщава се, че ситуацията е под контрол.
 
Вътрешният министър заяви, че се проверява дали съседните сгради са повредени и представляват опасност.
 
Експлозията стана в момент, когато Париж е под засилени мерки за сигурност заради деветата поредна събота от протестите на "жълтите жилетки", отбелязва Ройтерс.

Четирима пожарникари са в тежко състояние след взрива в Париж

Париж
БГНЕС

Кметицата на Париж Ан Идалго и френският премиер Едуар Филип посетиха мястото, на което по-рано стана експлозия в пекарна в жилищна сграда, предаде Франс прес.

На мястото дойде и вътрешният министър Кристоф Кастанер.

Париж експлозия
БГНЕС


Трагедията е станала на улица "Тревизо" в девети Парижки район, недалеч от големия магазин "Галерия Лафайет", Операта и Големите булеварди.

Пекарната, в която е станал взривът, причинен според властите от изтичане на газ, се намира на партера на ъглова жилищна сграда.

Експлозията е причинила огромни материални щети в района. Има счупени и избити прозорци, преобърнати и опожарени коли.

Има риск от рухване на сградата, в която е станала експлозията.

Париж експлозия
БГНЕС

Експлозия в хлебарница в Париж, най-малко 20 ранени

Париж
БГНЕС

На мястото работят стотици полицаи, много служители на Бърза помощ и пожарникари. На площада на Операта кацнаха и два хеликоптера на службата за гражданска защита, за да евакуират пострадалите.

Районът е отцепен, а от пострадалата сграда и от околните сгради бяха евакуирани хора.
 
Туристи от съседни хотели напускат с куфари в ръка. Други са успели да излязат на улицата по халати, а трети се обличаха в движение.

Париж експлозия
БГНЕС

БТА