/ iStock/Getty Images
Въоръжени мъже са застреляли германски турист близо до световноизвестния национален парк Крюгер в Южна Африка, съобщиха от полицията.

Мъжът "е бил смъртоносно прострелян от група безмилостни престъпници", пише в изявление на Националната полицейска служба на Южна Африка (SAPS).

Четирима германски туристи пътували към луксозния сафари хотел Mdluli Safari Lodge, който се намира на 15 км от националния парк Крюгер в североизточната част на Южна Африка, когато били спрени от трима въоръжени мъже.

"Твърди се, че заподозрените са инструктирали туристите да отворят вратите на автомобила си, но когато шофьорът уж заключил всички врати, един от заподозрените го е прострелял в горната част на тялото през прозореца", заявиха от полицията.

След това заподозрените са избягали, без да вземат нищо от туристите, според полицията.

Германското посолство в Южна Африка съобщи, че е в контакт с местните власти относно "трагичния инцидент".

"Консулството се грижи за пострадалите германски граждани", заяви за АФП Кристофър Шмид, говорител на германското посолство.

Националният парк "Крюгер" е най-големият национален парк в Южна Африка и туристически притегателен център, граничещ с Мозамбик.

Южноафриканското министерство на туризма изрази съболезнованията си и призова полицията да открие и обвини отговорните лица.

Полицията съобщи, че издирва заподозрените.
БГНЕС