/ БГНЕС
В Германия през последната година са регистрирани около 3500 нападения срещу бежанци и кандидати за убежище, което прави почти по 10 подобни акта на ден, сочат данните на германското министерство на вътрешните работи, цитирани от АФП.
 
При тези посегателства са пострадали общо 560 души, включително 43 деца, уточни министерството в писмен отговор на парламентарно запитване, с копие от което АФП разполага.
 
Бежанската политика на Меркел: От безрезервно гостоприемство до екстрадиране

Правителството осъжда категорично насилието. Хората, избягали от родината си и потърсили закрила в Германия, имат право да се надяват на сигурно убежище, посочва министерството.
 
Според цитирана от вътрешното ведомство статистика на полицията 2545 от нападенията миналата година са били срещу бежанци. Не се цитират данни от предишни години за сравнение, тъй като такава информация са отчита отделно едва от миналата година.
 
Бежанците, които злоупотребяват с добрината на Германия

През 2016 г. са били извършени посегателства срещу 988 центрове за настаняване на бежанци и кандидати за убежище, в това число умишлени палежи, допълва министерството. Тук се отчита известен спад, след като през 2015 г. са регистрирани над 1000 посегателства от този тип, докато през 2014 г. тези случаи са били едва 199.
 
Джихадистите са в пълен подем в Германия
 

БГНЕС


Броят на пристигналите в Германия през 2016 г. кандидати за убежище е спаднал значително - на 280 000 новопристигнали. Спадът се обяснява главно със затварянето на т.нар. Балкански маршрут и подписването през март м.г. на спорното споразумение между Европейския съюз и Турция, за което значителен принос има германският канцлер Ангела Меркел.
 
БТА