Индонезийски военнотранспортен Си -130 "Херкулес" самолет се разби в хотел и къщи в жилищен район в разположения в северната част на индонезийския остров Суматра град Медан.

Броят на загиналите вече е 74, предаде Асошиейтед прес, като се позова на говорител на военновъздушните сили на страната. Властите не очакват да има оцелели пътници.

Военнотранспортният самолет "Херкулес" С-130 потеглил от столицата Джакарта със 113 души на борда. Не е ясно колко хора са били в летателния апарат към момента на катастрофата в район с новопостроени жилищни сгради в Медан. Той обаче спрял на две места, преди да продължи пътя си към военна база в града в северната част на остров Суматра, близо до която се разби.По-рано индонезийската полиция заяви, че самолетът е транспортирал 50 нейни служители, предаде ДПА, като се позова на неин представител.

Летателният апарат се е разбил в жилищен район в град Медан, в северната част на остров Суматра, Западна Индонезия. Сгради на мястото на самолетната катастрофа са понесли сериозни щети, а автомобили са унищожени.

Засега не е ясно дали останалите жертви са местни жители. Възможна причина за злополуката е отказ на двигател на летателния апарат, допусна висш индонезийски военен, цитиран от ТАСС.

Източник: БТА