Арсенал се вдигна с 2 поредни победи във Висшата лига
Арсенал се вдигна с 2 поредни победи във Висшата лига / БТА
Гласеният допреди седмица за изпадане Арсенал постигна втора поредна победа във Висшата лига. След успеха с 3:1 в дербито с Челси на Коледа, което в. „Мирър“ обобщи със заглавието “Лака (Лаказет), Джака, Сака – бум, бум!“, днес "артилеристите" отстреляха и Брайтън като гости с 1:0. 
 

Арсенал се вдигна с 2 поредни победи във Висшата лига
БТА

Лаказет бележи важен гол във втори пореден победен мач на Арсенал (снимка БТА)

Влезлият като резерва Лака - Александър Лаказет, отбеляза единствения гол. Французинът се появи на терена в 66-а минута и секунди по-късно овладя добре топката в наказателното поле след пас на Сака и с техничен удар донесе трите точки на Арсенал, с които тимът се изкачи на 13-о място в таблицата с 20 точки.
 

19-годишният Сака пък във втори пореден мач на Арсенал е избран за най-добър в мача.

Саутхемптън и Уест Хем завършиха 0:0 в друга среща от 16-ия кръг. Гостите от Лондон бяха по-активни след почивката, но не успяха да стигнат до гол на "Сейнт Мериc". Двата отбора нямат победа вече в четири поредни шампионатни мача и са в средата на таблицата. Саутхeмптън е 9-и с 26 точки, а Уест Хeм 10-и с 3 точки по-малко.

Воденият от Марсело Биелса „Лудия“ Лийдс Юнйтед разгроми Уест Бромич с 5:0 като гост и записа втора поредна победа в Премиършип. Лийдс поведе след автогол на Ромен Сойерс, след това се разписаха Алиоски, Джек Харисън, Родриго и Рафиня.
 

Арсенал се вдигна с 2 поредни победи във Висшата лига
БТА

Арсенал се вдигна с 2 поредни победи във Висшата лига
БТА

Мениджърът на Лийдс "Лудия" Марсело Биелса (вляво) се здрависва с колегата си от Уест Бром Сам Алърдайс, който начело на Англия има 100-процентов актив: 1 мач, 1 победа (снимки БТА)

Последният в класирането Шефилд Юнайтед загуби при гостутването в Бърнли с 0:1. Шефилд едва събра група заради заболели от коронавирус, но се държа достойно и загуби минимално след гол на Робърт Брейди в 32-а минута.

Източник: БТА