/ iStock/Getty Images
Тайван обяви днес, че предвид забавянето на пандемията от Ковид-19 на острова, от следващия месец отменя свързаните с коронавируса ограничения върху масовите събирания и продажбите на хирургически маски, предаде ДПА.

Министърът на здравеопазването и благосъстоянието Чън Шъчун съобщи, че от 7 юни се премахват изцяло ограниченията за масовите събирания, но участниците в тях ще трябва или да спазват социална дистанция, или да носят маски.

Хонконг отваря караоке барове, нощни клубове и бани

На тайванските жители беше препоръчано да прекратят събиранията на над 100 души на закрито и с повече от 500 участници на открито, за да се спре разпространението на коронавируса.

От 1 юни се отменя също наложената в края на януари забрана за износа и продажбата в страната на хирургически маски.

Според здравния министър в Тайван в момента се произвеждат около 20 милиона хирургически маски на ден, включително 8 милиона, реквизирани от правителството.
Чън каза, че жителите на Тайван са в безопасност, тъй като от 44 дни на острова не е регистриран нито един случай на заразяване на място.

По данни на Централния епидемичен команден център в страната с население от 23,7 милиона души са били установени 441 случая на коронавирус, седем от заразените са починали, а 416 пациенти са се възстановили.
БТА