Около 200 британски туристи са избягали от елитния ски курорт в швейцарския град Вербие, където са били поставени под карантина поради новия щам на коронавируса на Острова. Това съобщава телевизионният канал Sky News. Някои от тях са преминали пеша границата с Франция.
  Според "Скай Нюз" бягството е станало през нощта. Около 200 от 420 британски граждани са напуснали курорта повече от седмица преди да изтече карантината им.

На 20 декември Швейцария обяви забрана за влизане за всички пътници от Обединеното кралство и спря всички полети между Великобритания и Швейцария, след като новият вариант на коронавируса беше открит в Югоизточна Англия. След това на 23 декември швейцарското правителство разреши полети до и от Великобритания от Бъдни вечер, за да позволи на жителите на Великобритания и Швейцария да се върнат за празниците.
 

Два случая на новия щам на коронавируса са открити в Швейцария, плюс един в съседен Лихтенщайн, съобщи швейцарското министерство на здравеопазването в неделя. Регистрирани са и два случая на заразени от COVID-19 с друг нов щам на вируса от ЮАР. Смята се, че и двата щама са по-заразни.

Превод и редакция: DarikNews