Сигурността на Балканите зависи от изборите за Косово
Сигурността на Балканите зависи от изборите за Косово / netinfo

За България е принципно важно да се съхрани сигурността и стабилността в Балканския регион във всички аспекти, включително и през призмата на най-трудния, най-отговорния и най-актуален въпрос, този за Косово. Това каза заместник външният министър на България Любомир Кючуков за статута на Косово по повод изборите в Сърбия.

Заместник министър Кючуков подписа с колегата си от Македония Зоран Петров Меморандум за сътрудничество между двете страни в областта на европейската и евроатлантическата интеграция. Информацията допълва Ангел Богданов

Заместник министър Кючуков подчерта, че изборите в Сърбия за статута на Косово са важни за съхраняването на европейската ориентация, европейската перспектива и демократичното развитие на Сърбия.

След като положиха подписи под Меморандума за сътрудничество в евроинтеграцията между България и Македония заместник министрите на двете страни Любомир Кючуков и Зоран Петров изтъкнаха акцентите в документа, като Петров подчерта и благодари за твърдата подкрепа на нашата страна за членството на Македония в еврострукторите и НАТО.

Зоран Петров информира, че продължават разговорите между страната му и Гърция за името на Македония, но все още не е направено удовлетворяващо и двете страни предложение.