/ Thinkstockphotos
Сицилиански бос на мафията, който заповяда да бъде убита дъщеря му, защото била влюбена в полицай, беше арестуван след като синът му отказа да изпълни задачата.
Кръстникът Пино Скадуто започнал да обвинява за предишния си арест и осъждането си задълбочаващите се интимни отношения на дъщеря му с високопоставен полицейски служител. Следователите, които проучили кореспонденцията му в затвора, открили смразяващи данни за „подаръка”, който той искал на направи на дъщеря си.

Италиански мафиот 20 години се измъква от закона, но допусна грешка (СНИМКИ)

Детективите съобщиха, че Скадуто, който беше освободен от затвора през април, тогава казал на сина си да убие сестра си, защото „станала информаторка”. Но младият Скадуто, срещу когото е повдигнато отделно обвинение в убийство, нямал желание да се подчини.

В Италия арестуваха мафиотски бос, докато си приготвял скара

„Не искам да го правя”, казал синът в разговор с баща си, подслушан от полицията. „Ако искаш да я отстраниш, направи го сам. Защо аз да се занимавам с проблема? Аз съм на 30 години”, казал синът на мафиота. Скадуто, който ръководи престъпния синдикат Багерия край столицата на Сицилия Палермо, се опитал да прехвърли мократа поръчка на друго лице, което също отказало, защото ставало дума за семеен спор.
„Днес арестувахме престъпен бос, който искал да убие собствената си дъщеря, защото имала връзка с италиански майор от полицията”, каза италианският външен министър Анджелино Алфано в понеделник, цитиран от медиите. „Мафиотите се представят като мъже на честта. Но къде е честта в заповед да убият детето ти?”, попита риторично министърът.

Откриха италиански мафиот беглец в Мексико чрез Фейсбук (СНИМКА)

Скадуто беше арестуван заедно с още 15 членове на клана Багерия. Те са обвинени във връзки с мафията и изнудване на местни предприемачи в строителния бранш и в бутилирането на минерална вода.
БГНЕС