Шефът на Луфтханза: Ще е нужно много време, за да разберем какво се случи
Шефът на Луфтханза: Ще е нужно много време, за да разберем какво се случи / БГНЕС

Изпълнителният директор на германската авиокомпания "Луфтханза" смята, че ще мине дълго време, преди да бъдат установени събитията, довели до разбиването на самолета А-320 на "Джърмануингс" миналата седмица, предаде Ройтерс.

"Научаваме по нещо всеки ден за причините за инцидента", заяви Карстен Шпор близо до мястото на катастрофата. "Ще трябва доста време за всички нас, за да разберем какво се е случило".

Той отказа да говори по въпроса какво е знаела "Луфтханза" за психичното здраве на втория пилот Андреас Лубиц, за когото следователите предполагат, че умишлено е разбил самолета.

Шефът на Луфтханза Ще е нужно много време за да разберем какво се случи
netinfo
Шефовете на "Луфтханза" и на нискотарифния й филиал "Джърмануингс" пристигнаха на мястото на катастрофата във Френските Алпи. Карстен Шпор и Томас Винкелман кацнаха с хеликоптер в Сен-лез-Алп, близо до дефилето, където А320 се разби на хиляди парчета на 24 март.

Вчера "Луфтханза" призна, че Лубиц е информирал училището за пилоти за преживян от него "период на тежка депресия", след като прекъснал обучението си. Компанията обясни обаче, че след това Лубиц преминал всички необходими медицински прегледи.

Източник: БТА