/ Gulliver/Getty Images
Нови сателитни кадри показват необявен обект в Северна Корея, който според експерти може би се използва за разработване на ядрени бойни глави, съобщи Си Ен Ен, цитирана от Йонхап и ТАСС.

Кадрите на американската компания "Планет Лабс" са анализирани от експерти от Института за международни изследвания в Мидълбъри, щата Върмонт. Те показват активен обект в село Уоло-ри близо до Пхенян, който според експертите може би се използва в ядрената програма на КНДР.

САЩ са готови да подновят преговорите със Северна Корея

"Той има всички признаци на севернокорейски ядрен обект - охранителен периметър, жилищни помещения и подземни структури. Той е разположен точно до завод за бутилирана вода, който няма никоя от тези характеристики", каза преподавателят от института Джефри Люис.
 
Пхенян гневен на Сеул заради „обидни“ изображения на съпругата на Ким Чен-ун

"Това, което изпъква, е интензивният автомобилен график - коли, камиони, товарни контейнери. Този завод е много активен. Тази дейност не е намалявала дори по време на преговорите между САЩ и КНДР за денуклеаризация на Корейския полуостров. Той продължава да разработва ядрени оръжия", каза Люис за Си Ен Ен.
БТА