Ричард Брансън претърпял инцидент с велосипед, разминал се на косъм от смъртта
Ричард Брансън претърпял инцидент с велосипед, разминал се на косъм от смъртта / Guliver/Getty Images

Британският предприемач и основател на "Върджин груп" Ричард Брансън е претърпял сериозен инцидент с велосипед, при който се е разминал на "косъм от смъртта", предадоха световните информационни агенции.

По ирония на съдбата инцидентът е станал точно пет години, след като на частния остров Некер на милиардера се разрази пожар.

В петък 66-годишният Ричард Брансън разпространи в социалните мрежи свои снимки с окървавено лице и разказа за случилото се няколко дни по-рано, когато е карал велосипед заедно с двете си пораснали деца Холи и Сам на Вирджин Горда - един от Британските Вирджински острови.

Forget my injuries (cracked cheek, torn ligaments) – I'm having to drink tea out of a straw!

Снимка, публикувана от Richard Branson (@richardbranson) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Брансън се е спускал по хълм, когато е преминал с висока скорост през "легнал полицай" на пътя и е излетял от велосипеда с главата напред към асфалта. Милиардерът споделя, че животът му е минал пред очите му. "Наистина мислех, че ще умра. За щастие носех каска. Това спаси живота ми. Когато паднах и осъзнах, че съм жив, започнах да тествам движенията си. Не можех да повярвам, че съм оцелял и че не съм парализиран", разказва Ричард Брансън, цитиран от Контактмюзик.

Макар и с видими от снимките наранявания, бизнесменът се е разминал с по-сериозни травми. След инцидента Брансън е транспортиран в Маями, Флорида. Възстановяването му протича добре. Милиардерът казва, че най-голямата му "мъка" е, че се налага да пие чай със сламка.

Genuinely thought I was going to die as I fell headfirst & bike disappeared off cliff. I’m lucky! Thanks for all your well wishes

Снимка, публикувана от Richard Branson (@richardbranson) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Въпреки случилото си, Ричард Брансън се надява да вземе участие в благотворителна проява през септември, част от подготовката му за която е била злополучната велосипедна разходка. Бизнесменът иска да се включи в предизвикателството "Върджин страйв чалъндж", по време на което група пътешественици ще измине над 2000 километра от подножието на връх Матерхорн в Алпите до вулкана Етна в Сицилия, Италия. Участниците ще разчитат единствено на собствените си сили.

"Моята нагласа винаги е била следната - дори да паднеш по лице, поне се движиш напред. В известен смисъл падането ми от колелото беше своеобразно приложение на това, което проповядвам", шегува се Ричард Брансън.

Източник: БТА