Разпитаха в прокуратурата обвинителката на Строс-Кан
Разпитаха в прокуратурата обвинителката на Строс-Кан / Reuters

Нафисату Диало - камериерката от хотел "Софител" в Манхатън, която обвинява Доминик Строс-Кан в сексуално посегателство, бе разпитана в прокуратурата в Ню Йорк, предаде Франс прес.

След като Диало разкри в подробности пред различни медии сексуалната агресия, на която твърди, че е станала жертва, прокуратурата поиска отлагане на предварителното изслушване в съда от 1 за 23 август, за да продължи разследването.

Адвокатите на Строс-Кан дадоха съгласие изслушването да се отложи за 23 август и скоро след това прокуратурата потвърди отлагането.

На това изслушване или ще се насрочи дата за начало на съдебния процес, или, както се надяват адвокатите на Строс-Кан, прокуратурата ще снеме повдигнатите срещу него обвинения, посочва БТА.

Бившият шеф на Международния валутен фонд е обвинен по седем пункта, включително опит за изнасилване, сексуална агресия и насилствено задържане.

След като бе задържан на 14 май, Строс-Кан прекара няколко дни в ареста, после беше пуснат под гаранция и под домашен арест, но когато прокуратурата изрази недоверие в надеждността на обвинителката, тази мярка беше отменена и Строс-Кан сега има само забрана да напуска САЩ.