/ / Gulliver/Getty Images
Съдия в щата Флорида нареди заподозреният за кръвопролитието вчера в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркленд да остане в ареста без право на освобождаване под гаранция, предаде Асошиейтед прес.
 
На 19-годишния Никълъс Крус е предявено обвинение за предумишлено убийство на 17 души, по 17 пункта.
 
Крус се яви пред съда в оранжев затворнически комбинезон, с белезници на ръцете. Адвокатката му не оспорва заповедта на съдията.

Трагедията във Флорида: 17 жертви на стрелба в гимназия (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Междувременно стана ясно, че Никълъс Крус е свързан с „бялата националистическа“ военизирана група "Република Флорида", предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
 
На сайта на "Република Флорида" групата се самоопределя като "организация за защита на гражданските права на белите", чиято цел е да създаде бяла етническа държава във Флорида. Смята се, че лидерът на групата е Джордан Джереб.
 
Джереб потвърди, че нападателят Никълъс Крус е член на организацията и е участвал в военизирани учения в Талахаси, предаде Асошиейтед прес. Той добави, че групата свиква "спонтанни демонстрации на случаен принцип" и се опитва да не участва в модерния свят.

19-годишен младеж е обвинен за убийството на 17 души във Флорида (СНИМКИ)
 

Тръмп с обръщение към нацията за нападението във Флорида

Джереб заяви, че не познава Крус лично, но подчерта, че той не е действал от името на групата и отговорността за деянието му е лично негова.
 
Лидерът на "Република Флорида" добави, че Крус е имал някакви проблеми с момиче и вероятно решението да извърши нападението в деня на Свети Валентин не е съвпадение.

стрелба Флорида
БГНЕС

БТА