/ Istock
Все още не е потушен пожарът, възникнал вчера около 2 часа след полунощ в приземен магазин на кооперация в община Чаир в Скопие, съобщават от Центъра за управление при кризи в Северна Македония. На място са три противопожарни автомобила, но гасенето е затруднено поради голямото количество дим и високата температура в мазетата на сградата, където са се съхранявали голямо количество леснозапалими материали, предава кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

Според ТВ Телма в склада на магазина, където вчера е избухнал пожарът, е имало големи количества кофи, пластмасови чинии, чаши, играчки, домашна посуда, а високата температура, която предизвиква горящата пластмаса е увредила бетонната конструкция на сградата. От пожара са засегнати и партерните магазини в сутеренните помещения, пише сайтът „360 градуса”. 
Заради пожара, избухнал във вчерашната нощ, са евакуирани над 100 жители на сградата. Част от тях са евакуирани от покрива, където са потърсили убежище поради невъзможност да излязат от сградата, а заради вдишания дим 12 деца и 31 възрастни са потърсили медицинска помощ. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Кореспондент на БТА в Скопие Маринела Величкова