Поддръжници на „Пуси райът” сложиха клип на Азис на сайта на московски съд
Поддръжници на „Пуси райът” сложиха клип на Азис на сайта на московски съд / снимка: Reuters

Официалният сайт на Московския районен съд в Хамовники, който издаде присъдата срещу пънк групата „Пуси райът”, бе сринат и на началната му страница бе качен видеоклип на песента „Мразиш” на скандално известния в България певец Азис, съобщава руската емисия на Би Би Си.

Отговорност за хакерската атака пое международната група "Анонимните", която призова да бъдат освободени осъдените на две години затвор три момичета от пънк групата.

Под клипа на Азис са публикувани данни за доходите на служителите на съда за 2011 г., но няма сведения за Марина Сирова, която води делото за хулиганство срещу „Пуси райът”.

„Ние сме американските „Анонимни”. Ние нито забравяме, нито прощаваме”, се казва в едно от съобщенията, които се появиха на сайта тази сутрин. Тези надписи се смениха с друг, който гласеше "Справедливият съд може да бъде само открит. „Пуси райът” са живи", и бе поместена снимка на известния програмист Ричард Столман, основател на движението за свободно програмиране, предава БТА.

Първоначално сайтът бе недостъпен и излизаха съобщения, че е претоварен от посещения, а когато отново заработи, се оказа, че съдържанието му е значително променено. Поместен бе и новият сингъл на останалите на свобода членове на „Пуси райът” - „Путин запали огньовете на революцията”. В някои раздели на сайта се появиха и нецензурни надписи.