/ ThinkStock/Getty Images
Изтъкнатият противник на Кремъл Пьотр Верзилов пристигна снощи със медицински самолет в Берлин за лечение, след като във вторник бе настанен в московска болница със затруднения в зрението, говора и двигателния апарат, предадоха Ройтерс и ДПА.

Пьотр Верзилов от „Пуси райът” е в болница след отравяне
"Убедена съм, че той е бил отровен умишлено и че това е бил опит да бъде подтикнат към самоубийство", каза пред вестник "Билд" вчера съпругата му Надежда Верзилова, която го чакаше на летище "Шонефелд". Членове на руската протестна пънк група "Пуси райът", с която Верзилов сътрудничи, също заявиха, че той вероятно е отровен.
 

Смята се, че 30-годишният мъж е погълнал мощно лекарство, което потиска невротрансмитера ацетилхолин. Според медийни публикации лекарите открили в кръвта му следи от силни психотропни вещества.

Кои са "Пуси Райът"

През юли Пьотър Верзилов и още три жени, свързани с "Пуси райът", навлязоха за кратко на терена по време на финала на Световното първенство по футбол в Москва. После наруштелите излежаха присъди от по 15 дни затвор.

Верзилов редактира новинарския онлайн портал "Медиазона", който се занимава с нарушенията на човешките права в руските затвори.
БТА