Перец: Отговорните за ракетния обстрел ще платят висока цена
Перец: Отговорните за ракетния обстрел ще платят висока цена / netinfo

Израелският министър на отбраната Амир Перец заплаши, че отговорните за ракетния обстрел срещу град Сдерот ще платят много скъпо за това.

“Организациите ще платят висока цена. Ние ще действаме срещу онези, които са замесени в ракетния обстрел – от ръководителите до последния терорист”, се казва в комюнике на Перец. Той подчерта, че ще свика специално съвещание по този въпрос с ръководителите на службите за сигурност.

От своя страна, министърът на вътрешната сигурност Ави Дихтер заяви по армейското радио, че сегашната офанзива на израелската армия в Ивицата Газа трябва да бъде разширена и че вероятно ще включва както сухопътни, така и въздушни операции.

Палестинските радикални групировки „Ислямски джихад” и Хамас поеха отговорността за ракетния обстрел срещу израелския град Сдерот.

В комюнике за печата „Ислямски джихад” съобщава, че е изстрелял ракета, която се е взривила в Сдерот, близо до границата с Ивицата Газа. Въоръженото крило на Хамас – „Бригади Изедин ал Касам”, също твърди, че е изстреляло самоделна ракета срещу Сдерот. "Ционисткият враг призна, че при стрелбата са били ранени двама заселници", се казва в съобщението.

Според полицейски източник при взривяването на ракетите 57-годишна жена е загинала, а 24-годишен мъж е бил тежко ранен.

Заедно с други жители на Сдерот те отивали на работа, когато шест ракети се взривили в центъра на града. Няколко души изпаднали в шок и заедно с ранения са били откарани в болница. От началото на палестинската интифада (въстание) през септември 2000 г. досега от ракетна стрелба в Израел са убити 9 души, шест от тях – в Сдерот.