/ БГНЕС
Нищо не беше открито в двата гроба, отворени в гробище във Ватикана като част от разследването на изчезването на ватиканската гражданка Емануела Орланди, предаде ДПА.

Единият гроб е напълно празен, а в другия няма човешки останки, каза в изявление говорителят на Светия престол Алесандро Джизото.

БГНЕС

Ватиканското правосъдие разреши отварянето на гробовете, за да се провери дали в тях не се намират тленните останки на Орланди, изчезнала безследно преди 36 години
Предполагаше се, че в гробовете, отворени днес, са били положени тленните останки на две принцеси, живели през 19-и век, отбелязва Франс прес.

БГНЕС

До отварянето на гробовете се стигна, след като адвокатът на семейството на Емануела Орланди получил анонимно съобщение. Семейство Орланди поискало разрешение да се отвори един гроб в малкото гробище във Ватикана, но местното правосъдие в крайна сметка разреши отварянето на два гроба. 

Разплита ли се мистерията с изчезналата преди 35 години Емануела Орланди?

Става дума за гробовете на принцеса Софи фон Хохенлох, починала през 1835 г., и на принцеса Шарлот-Фредерик де Мекленбург, починала през 1840 г. Семействата на двете принцеси също дали съгласие за отваряне на гробовете им. 

БГНЕС

При отварянето днес гробът на първата принцеса се оказал подземно помещение с размери четири на четири метра, което било празно. Гробът на втората принцеса също бил празен. 

Семействата на двете принцеси са били информирани за резултата от отварянето на гробовете. 

Сега е започнала проверка на архивите, за да се установи какви реставрационни дейности са били извършвани в гробището. Някои от тях са били в края на 19-и век, а други - през 60-те и 70-те години на миналия век.

Ексхумираха тялото на мафиот, заподозрян в отвличането на Емануела Орланди

15-годишната Емануела Орланди изчезва на 22 юни 1983 г. на излизане от урок по музика в Рим. Случаят не престава да вълнува италианците през годините. Има много теории за изчезването на момичето, включително че в него са замесени италианският престъпен свят и представители на самата Католическа църква.
БТА