Освободиха Георгиос Милонас
Освободиха Георгиос Милонас / netinfo
Освободиха гръцки бизнесмен, за който искаха откуп от 50 милиона евро, съобщиха представители на местната полиция, цитирани от Ройтерс.

49-годишният Георгиос Милонас, председател на Федерацията на индустриалците на Северна Гърция и генерален директор на алуминиевата компания „Алумил“, беше отвлечен от неизвестни въоръжени лица на 10 юни пред дома си в северния гръцки град Солун. „Той беше освободен след полунощ“, заяви полицейски офицер, пожелал анонимност. „Той си е вкъщи, жив и здрав“, добави източникът. Полицията не съобщава повече подробности за обстоятелствата около неговото освобождение или дали е платен откуп. Похитителите искаха 50 милиона евро за освобождаването на Милонас.

Отвличанията в Гърция са рядко явление, коментира агенция Ройтерс. Страната страда от убийствата на дипломати и бизнесмени от 1975 до 2003 г., които бяха дело преди всичко на вече обезоръжената терористична лява групировка „17 ноември“. Георгиос Милонас е женен и има три деца. Той ръководи „Алумил“ от 1988 г. Милонас развива бизнеса си освен в Гърция, на Балканите и Близкия Изток. След отвличането му акциите на „Алумил“ спряха да се търгуват на борсата.