/ Gulliver/Getty Images
Бивша приятелка на Мерилин Менсън заведе дело срещу него, че я е насилвал, заплашвал със смърт и я принудил да гледа видеозапис с агресивни действия, съобщи АФП.

Жената, чието име не се посочва, е внесла иск в Лос Анджелис. Тя започнала да излиза с певеца, чието рождено име е Браян Уорнър, през 2011 г. В жалбата си тя посочва, че той я накарал да гледа видео, в което завръзва млада почитателка на стол, принуждава я да изпие чаша урина и я заплашва с оръжие.

Издадоха заповед за арест на Мерилин Менсън

Източник, близък до Менсън, отказа да коментира обвиненията пред сайта Ти Ем Зи, но твърди, че видеото било всъщност късометражен филм по сценарий, заснето от Джоузеф Кълтис, режисьор и фотограф, който често работи с Менсън. Според източника жената във видеото е актриса, която се е снимала и в друго видео на Менсън.

Делото е поредното от серия обвинения срещу Менсън през последните месеци. По-рано този месец бивша асистентка даде Менсън на съд за сексуално посегателство и тормоз. През април актрисата Есме Бианко, известна с ролята си в "Игра на тронове", заведе дело срещу певеца за сексуално и физическо насилие. Тя го обвини, че я преследвал с брадва и я порязал с нож, докато я изнасилвал.

Мерилин Менсън си нае денонощна охрана, след като беше обвинен в насилие

През февруари пък актрисата Еван Рейчъл Ууд, която бе сгодена за Менсън, го обвини в тормоз и сексуално насилие. Менсън отрече обвиненията.

В момента той е разследван от шерифите в Лос Анджелис за домашно насилие в периода 2009-2011 г. А преди дни полицията в щата Ню Хемпшър издаде заповед за ареста му за нападение срещу оператор през 2019 г. 

Скок в продажбите на песните на Мерилин Менсън след обвиненията в насилие
БТА