Осама бин Ладен е жив, твърди лидер на талибаните в Афганистан
Осама бин Ладен е жив, твърди лидер на талибаните в Афганистан / netinfo

Осама бин Ладен е жив и поддържа контакт с лидерите на талибанските бунтовници. Това заявява талибански командир в интервю, излъчено вчера по британски телевизионен канал и цитирано от Асошиейтед прес, предаде БТА.

В интервюто молла Дадула казва, че не се е срещал лично с Осама бин Ладен откак бе свален режимът на талибаните в Афганистан след оглавяваната от САЩ военна интервенция през 2001 г. Дадула добавя, че лидерът на Ал Кайда се среща рядко с външни лица и че само приятели имат достъп до него. По думите на интервюирания от "Ченъл фор нюз" молла Дадула, той и Осама бин Ладен си разменяли съобщения, в които споделяли плановете си.

"Всъщност ние сме се срещали много рядко; само за важни консултации. Сега е трудно за когото и да било да се срещне с Осама бин Ладен, но ние знаем, че той е жив. Той не е станал мъченик", твърди талибанският командир, който отговаря за операции в Източен и Североизточен Афганистан.

"Ченъл фор нюз" не съобщава как се е сдобил с телевизионното изявление, чиято автентичност не може да бъде потвърдена, посочва АП.

Агенцията припомня, че според някои предположения Осама бин Ладен се укрива някъде в Северозападен Пакистан, в близост до афганистанската граница.