Джей Финдли (вляво) и Тао Гегигън Харт (вдясно) имат еднакво време начело в класирането след над 3300 км каране досега
Джей Финдли (вляво) и Тао Гегигън Харт (вдясно) имат еднакво време начело в класирането след над 3300 км каране досега / БТА
След 3 седмици каране в жега, дъжд и сняг до над 2700 м над морето, с навъртяни над 3500 км преди неделния последен 21-ви етап от колоездачното Джиро д»Италия двама души са начело с ЕДНАКВО ВРЕМЕ – 85 часа, 22 минути и 7 секунди, нещо невиждано в историята на трите големи обиколки (Тур дьо Франс, Джирото и Вуелта а Еспаня).
 
 

Лудото преследване по алпийските баири днес завърши с етапна победа с една гума на лондончанина Тео Гегън Харт („Инеос“) пред австралиеца Джей Финдли („Сънуеб“), който ще преспи с розовата фланелка на лидер.
 

Тя ще е единственото му предимство за утрешното ва банк каране по часовник – 15,7 км в Милано, което ще реши кой ще е крайният победител в удивителното издание на Джирото, преместено от май през октомври заради коронавируса. Символичното водачество пред Харт ще даде възможност на Джей Финдли да стартира последен на 2 минути зад своя главен съперник, чиито междинни времена ще научава в слушалките от шефовете на отбора.
 

В стартовия часовник в Сицилия – 15,1 км, Финдли финишира с 49 секунди пред Харт, но във втория с дължина 37,1 км англичанинът изпревари австралиеца с минута и 15 секунди.
 

Кой ще има повече останал резерв в краката ще се разбере утре следобед – Евроспорт излъчва етапа от 14:15 ч.