Стотици полети от летище "Пудон" бяха отменени от властите в Китай
Стотици полети от летище "Пудон" бяха отменени от властите в Китай / getty images
Стотици полети бяха анулирани днес на най-голямото международно летище на китайския мегаполис Шанхай, след като бяха открити няколко заразени с новия коронавирус негови служители, предаде Франс прес.

Икономическата столица на Китай с население 24 милиона жители съобщи този месец за седем случая на местно предаване на вируса.
Повечето от тях са открити през последните дни на летище "Пудон", което предизвика масово тестване на служителите и план за ваксиниране на най-рисковите работници.

Днес бяха анулирани над 500 полета от "Пудон" - близо половината от планираните за деня. Отменени са и над 45 процента от полетите до летището.

В Тянцзин, на около 100 км югоизточно от столицата Пекин, са открити пет случая на местно предаване на вируса в събота и още един днес. На летището на града с население около 15 милиона души също са анулирани близо половината полети, планирани за днес, а през последните дни е организирано масово тестване на местните жители.

Китайските власти съобщиха за 22 нови случая на коронавирус през последното денонощие, 20 от които са били привнесени от чужбина, предаде ТАСС.

Общият брой на регистрираните заразени в Китай достигна 86 464. 81 508 от тях вече са оздравели. Броят на починалите остава непроменен от средата на май - 4634.

Активните случаи в Китай са 322. Шестима от тези хора с в тежко състояние.

Източник: БТА