торнадо
торнадо / iStock/Getty Images
Торнадо удари снощи щата Луизиана в южната част на САЩ. Най-малко един човек е загинал в резултат на стихията, която разрушила много жилищни сгради, съобщи Франс прес, като се позовава на американски медии.

Националната метеорологична служба написа в Twitter в 20.35 ч местно време (02.35 ч по Гринуич), че голямо торнадо се е насочило към Ню Орлиънс и предупреди жителите незабавно да се укрият.

Властите в Араби, източно предградие на Ню Орлиънс, съобщили за „значителни щети по жилищните сгради“. „В момента се провеждат спасителни операции в помощ на жителите, блокирани в домовете си“, се посочваше още в съобщението.

Най-малко един човек е загинал в Араби, съобщи местна телевизия.

Кадри, разпространени от местни телевизии и в интернет, показват разрушени къщи, повалени електрически стълбове и улици, осеяни със скъсани електропроводи и различни отломки.

„Държавните служби помагат на местните власти да оценят щетите и последствията от това торнадо“, написа в Twitter губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс.

Това торнадо възникна от поредица от бури, които преминаха вчера през южната част на страната. Други торнада бяха наблюдавани в Източен Тексас по-рано през деня, припомня агенцията.
 
БТА