Масларова дебатира Лисабонската стратегия за заетост в Брюксел
Масларова дебатира Лисабонската стратегия за заетост в Брюксел / netinfo

Какъв е приносът на квалифицираните хора с творчески потенциал за икономическия растеж и възможно ли е уменията да се придобиват според потребностите на трудовия пазар, са сред акцентите в изказването на социалния министър Емилия Масларова, която участва в заседанието на Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси в Брюксел. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

В своята презентация министър Масларова е подчертала като приоритет непрекъснатото осъвременяване на професионалните компетенции и усвояването на ключови умения, които спомагат за по-добрата адаптивност на работната сила към промени.

Тя е предложила да се предприемат насърчителни мерки за по-активното включване на работодателите във всички етапи на процеса на обучение, като се обърне специално внимание на подкрепата на малките и средните предприятия. Според министър Масларова системите за учене през целия живот и всички форми на обучение трябва да насърчават предприемчивостта и иновативността.