Манфред Вебер изрази подкрепи към коалицията ГЕРБ/СДС
Манфред Вебер изрази подкрепи към коалицията ГЕРБ/СДС / пресцентър, ГЕРБ
Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер подкрепи оценката на евродепутатите от ГЕРБ/СДС за ситуацията в България, която те изразиха в писмо до свои колеги и еврокомисари. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Вебер добави, че наблюдава с голяма загриженост развитието на събитията в България и подчерта, че е нужна геополитическа предвидимост на всяка страна член на ЕС.
 

пресцентър, ГЕРБ


Вебер коментира и смените в различните служби за сигурност в България, като изрази учудване от това, че служебното правителство премахва от постовете им точно тези хора, благодарение на които е разкрита шпионска мрежа в полза на Русия, допълват от ГЕРБ.

Борисов: Какафонията в предизборния щаб на Румен Радев е пълна

Председателят на Групата на ЕНП разговаря в Брюксел с евродепутатите от ГЕРБ/СДС, които изразиха тревогата си от методите на работа на служебното правителство, което действа като предизборен щаб на президента Румен Радев.

Евродепутатите са особено загрижени от "комунистическата реторика" и действия на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който използва език на омразата, определяйки граждани като “бивши хора” - израз, който е директна препратка към най-мрачните години на комунизма в България, сочи още съобщението.