Луфтханза възстановява ритъма си на работа в събота
Луфтханза възстановява ритъма си на работа в събота / снимка: Guliver/Getty Images

Германската авиокомпания "Луфтханза" очаква услугите, които предлага, да бъдат напълно възстановени в събота.

"Нашата цел е да се върнем към нормалните темпове на работа в събота", каза Кристоф Франц, изпълнителен директор на Луфтханза. "В единични случаи може да има проблеми по оперативни причини", добави той.

Най-голямата авиокомпания на Германия отнеми по-голямата част от полетите си до петък заради 3-дневната стачка на пилотите.

Кристоф Франц изрази надежда, че ръководството и профсъюзът на пилотите "могат да възобновят преговорите бързо и да стигнат до компромис, приемлив и за двете страни". Оперативният ръководител на компанията, Вернер Кнор, каза, че няма да има нови преговори, докато стачката продължава. Франц подчерта, че стачните действия ще костват десетки милиони евро от печалбата на компанията.

В опит да предотврати хаос, Луфтханза уведомява пътниците за промените на полетите чрез съобщение до мобилните им телефони или по имейл, като им препоръчва да пътуват с друга авиокомпания.

Ситуацията на летището във Франкфурт остава спокойна. Работата по полетите, които се изпълняват, протича нормално.

Пилотите протестират срещу плановете на компанията за повишаване на възрастта за ранно пенсиониране от 55 на 60 години до 2017 г., а освен това те настояват за повишаване на заплатите.