Лавров: Грузия купува огромни количества оръжие
Лавров: Грузия купува огромни количества оръжие / netinfo

Русия е силно разтревожена от повсеместната милитаризация в Грузия, която се провежда от настоящото ръководство в Тбилиси.Това заяви външният министър на Федерацията Сергей Лавров.

Лавров отбеляза, че Грузия закупува огромни количества оръжие. “При това се закупува оръжие в нарушение на правилата, съществуващи на международния пазар на оръжие”, каза той. Това оръжие е главно съветско и руско производство, продукция, доставена в други страни, преди всичко в Източна и централна Европа.

“За това се харчат пари. В бюджета на Грузия няма много пари. Парите идват по различни канали, включително незаконни, от Русия, произходът им е предимно криминален. Тези канали също ще бъдат затворени”, каза Лавров.

Грузинското ръководство трябва да разбере, че не може да обижда Русия, докато в същото време в Русия работят и хранят семействата си хиляди граждани на Грузия, заяви Лавров. “Не може да се храниш от Русия и да обиждаш Русия. Грузинското ръководство трябва да разбере това”, посочи той.

Коментирайки предприетите от Русия срещу Грузия мерки в отговор на арестуването на руските офицери, министърът увери, че Русия прави всичко възможно, така че спазващите законите граждани да не пострадат. Тези мерки засягат и руснаците в известна степен, отбеляза Лавров. “Но ние не можем да се примирим с това нелегални парични потоци да подхранват режима, който, спекулирайки с нуждите на своите граждани, се въоръжава за постигането на свои цели, които нямат нищо общо с интересите на грузинския народ”, заключи Лавров.