Някои от най-впечатляващите восъчни фигури на световни лидери, на членове на британското кралско семейство и на звезди от шоубизнеса са изложени пред "Музея на мадам Тюсо" в навечерието на отварянето му за посетители, съобщи в."Дейли мейл".

Восъчните фигури на Мадам Тюсо понякога са пълен провал... (ВИДЕО)

Галерията затвори на 20 март заради пандемията и от петък отново приема посетители. Те са посрещнати от подредени на опашка според правилата за социална дистанция фигури на кралица Елизабет Втора, британския премиер Борис Джонсън със защитна маска на лицето, следван от певицата Тейлър Суифт, кралският внук принц Хари и съпругата му Меган, които се оттеглиха от официалните си кралски ангажименти тази пролет.
 

След тях е фигурата на президента на САЩ Доналд Тръмп с черна защитна маска на лицето, следван от други знаменитости. "Призоваваме гостите на слагат маските на лицата си още при входа в сградата", каза управляващият директор на галерията Тим Уотърс. Броят посетители също ще бъде намален заради изискването за спазване на дистанция.

„Мадам Тюсо“ отдели фигурите на Хари и Меган от кралското семейство


Най-известният музей на восъчни фигури в света е създаден в британската столица през 1835 г. от скулпторката от Елзас Мари Тюсо. Музеят има 23 филиала в различни градове по света. 
БТА