/ iStock/Getty Images
Гръмотевична буря и проливен дъжд връхлетяха Северна Франция, предаде Франс прес. Седемнадесетгодишен гимназист бе отнесен онзи ден от придошлите води на река в района на Бове. Властите организираха операция по издирване на изчезналия младеж.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен изрази песимизъм във връзка с резултата от операцията. "Трябва да сме готови за най-лошото", изтъкна той.
Тийнейджърът е паднал в река Терен, приток на Оаз, докато се е разхождал, без да си дава сметка, че пътят, по който върви, е наводнен, заяви пред Франс прес прокурорката на Бове Каролин Таро. Младежът е живеел на пет километра от мястото на трагедията. На кадри от камера за видеонаблюдение се вижда, че "в 23:13 ч. местно време петима души бягат, а младежът в началото на групата изведнъж пада. Двама младежи незабавно скачат във водата, за да се опитат да го спасят, но напразно", каза Таро.
В спасителната операция участват 18 водолази. "Мобилизирани са водолази, дронове с термокамери и екипи със спасителни кучета", каза пред Франс прес Люк Корак, служител на местната пожарна служба.
БТА