Итън Хоук
Итън Хоук / Gulliver/Getty Images
Американският актьор Итън Хоук почете паметта на френския режисьор Жан-Люк Годар при представянето на черната комедия "Реймънд и Рей" на международния кинофестивал в Торонто, съобщи АФП.

В продукцията на Епъл Тв + Хоук и Юън Макгрегър са двама полубратя, които трябва да превъзмогнат загубата на харизматичния си, но жесток баща.
Филмът бе представен на най-големия кинофестивал в Северна Америка, след като светът научи за кончината на пионера на "новата вълна" във френското кино Жан-Люк Годар.

"Очевидно е, че той промени киното, промени начина, по който хората възприемат движещите се образи", каза Хоук за френския кинорежисьор. "Във всяко поколение има един или два гласа, които доминират и той определено бе един от тях".

Американският актьор направи връзка с новия филм, който представи като "медитация за начина, по който да скърбим".
В продукцията полубратята Реймънд и Рей отиват на погребението на баща си и откриват, че човекът, който винаги се е отнасял към тях с презрение, е обожаван от всички други.

"Как да изразиш гнева си? Как приемаш живота си? Как успяваш да простиш?", умува актьорът, преди да добави, че харесва във филма това, че "не дава отговори, а само задава интересни въпроси".

Международният кинофестивал в Торонто продължава до 18 септември, неделя.
БТА