/ iStock/Getty Images
Турция с пълно право има опасения относно южните си граници, заяви иракският президент Хасан Рухани в сряда, когато Анкара се готвеше да започне офанзивата си в североизточна Сирия.

В очакване на турската офанзива: Кюрдските власти обявиха обща мобилизация
 
"Турция с основание се тревожи за южните си граници. Вярваме, че трябва да се предприеме правилен път, за да се отстранят тези опасения... Американските войски трябва да напуснат региона...", каза Рухани.
 
Забележките на Рухани се появиха малко след новината, че Иран е започнал действия, които според в. „Сабах“ са „военно учение на армейски сили за специални операции в близост до границата на страната с Турция“.

Тръмп: Съединените щати не са изоставили кюрдите
 
Учението става на фона на противопоставянето на Иран срещу планираната от Турция операция в Северна Сирия срещу терористите, свързани според Анкара с ПКК
 
Внезапното иранско учение бе обявена в сряда. В телевизионен репортаж се казва, че е наблюдаван от генерал Абдолрахим Мусави, началник на армията на Иран.

Лидерите в Сената на САЩ се обединиха срещу Тръмп заради изтеглянето от Сирия
 
Държавната иранска телевизия обаче не спомена очакваната турска операция, нито уточни броя на войските, участващи в ученията в Кущи в иранската провинция Западен Азербайджан. Районът е на около 620 километра северозападно от Техеран.
БГНЕС