Харви Уайнстийн пледира, че е невинен по обвиненията в изнасилване

/ Gulliver/Getty Images
Кинопродуцентът Харви Уайнстийн пледира, че е невинен по обвиненията в изнасилване и сексуално нападение по първите заведени срещу него съдебни дела в Ню Йорк, съобщиха световните информационни агенции.
 
Повдигнаха обвинения в изнасилване на продуцента Уайнстийн (СНИМКИ)

Миналата седмица съдебни заседатели подведоха под отговорност Харви Уайнстийн по два случая - единия за изнасилване през 2013 г., а другия за насилствени действия от сексуално естество през 2004 г.

Той се предаде на полицията в Ню Йорк и беше освободен под гаранция от 1 млн. долара, като му беше наредено да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, както и да не напуска щатите Ню Йорк или Кънектикът.
 

Gulliver/Getty Images


Задържаха Харви Уайнстийн по обвинение в изнасилване (СНИМКИ)

Стотина жени се оплакаха от поведението на 66-годишния продуцент и го обвиниха в сексуални посегателства, а някои и в изнасилване. Той отрича да е правил каквото и да било без съгласието на другата страна.
 
Страните по двете дела не се посочват. Адвокатът на Харви Уайнстийн каза, че с едната жена той е имал 10-годишна връзка. За другата се предполага, че е Лусия Еванс, която той е принудил да му направи фелацио, когато е искала да стане актриса.
 

Gulliver/Getty Images


Уайнстийн обеща да не споменава имената на холивудски звезди в съда

Ако бъде признат за виновен, Харви Уайнстийн може да бъде осъден на пет до 25 години затвор. Специалистите не изключват на по-късен етап от делото той да се признае за виновен, за да получи по-кратка присъда, ако адвокатите му преценят, че не може да спечели делото.
 
Разследвания по обвинения в изнасилване срещу Харви Уайнстийн се водят и в Лондон, и в Лос Анджелис.
БТА