/ Guliver/Getty Images
Група туристи обърнаха гондола във Венеция и паднаха в канал, опитвайки се да си направят атрактивно селфи. Чужденците пренебрегнали предупрежденията на гондолиера, че не бива да се движат твърде много. Той ги помолил да не се изправят и да не се движат, насочвайки лодката под нисък мост покрай канала Рио де ла Верона.

Но шестимата азиатци решили, че риска заради снимката си заслужава и няколко от тях се преместили на едната страна на лодката, нарушавайки баланса на гондолата. Накрая всички паднали във водата.

Видеозаписи показват как шокираните туристи се вкопчват в обърнатия корпус на кабинковия лифт, мятат се в студената, мътна вода и се опитват да спасят мобилните си телефони.

 

Гондолиерът, който също попада във водата прави всичко възможно да измъкне туристите на безопасно място. При инцидента няма пострадали хора.

Туристите били приютени на топло място за възстановяване в близката опера Ла Фениче.

Кадрите бяха публикувани от акаунт в социалните медии, наречен Venezia non è Disneyland, или Венеция не е Дисниленд, който документира невнимателното поведение на туристите в града и надвисналия риск той да се превърне в бездушен архитектурен и културен тематичен парк.
 
Yahoo News