Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров отпадна във втория кръг на първия от турнирите от Големия шлем за годината Аустрелиън Оупън след поражение с 2:3 сета от 22-годишния американец Томи Пол с 4:6, 6:7(6), 6:3, 7:6(3), 6:7(3), предаде Gong.bg

В първия сет американецът спечели с 6:4, след като съумя да пробие Димитров в деветия гейм. Във втория отново той спечели, но този път с тайбрек след 7:6(6). Третият сет беше спечелен от Димитров с 6:3, а след това и четвъртият беше за българина след успех със 7:6 (3).

Гришо с ексцентричен анцуг за първия си мач в Australian Open 2020 (ВИДЕО/СНИМКИ)

Първата ни ракета не успя да реши спора в своя полза в десетия гейм на решителния пети сет, когато водеше с 5-4 и подаваше. 22-годишният Пол успя да върне пробива в последния възможен момент и го затвърди, повеждайки на свой ред с 6-5. В тайбрека американецът дръпна с 9-3, имаше шест мачбола и реализира първия от тях, слагайки край на спора след 4 часа и 8 минути игра. За Томи Пол това бе първо участие във втори кръг на турнир от Големия шлем. Двамата не се бяха срещали досега. Димитров ще загуби точки, тъй като миналата година достигна до четвъртия кръг. Това бе юбилейно десето участие на българския тенисист в Мелбърн.
 
Gong.bg