Двама ливански войници бяха убити в лагер Нахр ал Баред
Двама ливански войници бяха убити в лагер Нахр ал Баред / netinfo
Двама ливански войници бяха убити в сражение с бойци, свързани с Ал Кайда бойци, барикадирали се в бежанския лагер Нахр ал Баред в Северен Ливан. това, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на висш ливански военен.

Армията бавно напредва в лагера Нахр ал Баред, нападайки укрепления и тунели, използвани от ислямистите от групировката Фатах ал ислам, заяви военният, който пожела анонимност. Единият от войниците бил убит вчера, а другият ден по-рано. От началото на боевете в лагера на 20 май са убити 133 ливански войници.

"Всеки ден има напредък", заяви военният и допълни, че войниците са предпазливи, тъй като в района, контролиран от групировката Фатах ал ислам, има цивилни. Повечето цивилни напуснаха лагера малко след избухването на сраженията, но някои роднини на бойците все още са там.

Почти всеки ден ислямистите изстрелват от лагера ракети "Катюша" по близките селища. Ливанската национална информационна агенция съобщи, че вчера при такова нападение е била ранена една ливанка.

В четвъртък шест ракети, изстреляни от Нахр ал Баред, причиниха щети на съоръженията в централата Дейр Амар и производството на електричество в нея бе спряно.