/ БТА
Двама журналисти от белгийската телевизия VTM са били ранени в Бейрут вчера вечерта, докато са отразявали въздушен удар по центъра на ливанската столица в разгара на конфликта между Израел и "Хизбула“, съобщи Франс прес.

В болница са настанени военният репортер Робин Рамекерс, който е получил лицеви фрактури и операторът Стийн де Смет, който е бил ранен в крака.

Говорител на медийната група DPG, собственик на VTM и фламандския вестник "Het Laatste Nieuws", заяви пред АФП: "Редакторите им са успели да разговарят с тях по телефона и няма опасност за живота им."

На този етап все още не са известни точните обстоятелства на инцидента.

От DPG Media обясниха, че двамата журналисти са били ранени, "докато са се опитвали да направят репортаж“ за бомбардировката в центъра на Бейрут през нощта.

Девет души са убити при израелското нападение в центъра на Бейрут, предаде ДПА, като се позова на министерството на здравеопазването на Ливан. 

14 души са били ранени. Властите извършват ДНК тестове, за да идентифицират телата.

Няколко правителствени сгради се намират в близост до мястото на атаката, включително централата на правителството и парламентът. 

Медици от "Хизбула" казаха, че при нападението срещу здравни центрове са убити седем парамедици. Това е втората атака на Израел срещу Централен Бейрут.

Продължавайки офанзивата си срещу подкрепяното от Иран ливанско ислямистко движение "Хизбула“, Израел е извършил общо 17 нападения над Бейрут и южните му предградия през нощта, съобщи официалната ливанска агенция ННА.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА