Цървенковски няма да се кандидатира за втори мандат
Цървенковски няма да се кандидатира за втори мандат / снимкa: БГНЕС

Няма да се кандидатирам на следващите президентски избори в Македония, заяви президент на страната Бранко Цървенковски в интервю за вестник "Дневник", цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че решението му е окончателно и точно заради това официално го съобщава. "Причините за това мое решение са от съвсем друго естество и тяхното обсъждане изисква много повече време и място. На този етап ще кажа само едно: Извършването на президентските функции ме кара на съжителство с правителството, с чиято политика по редица въпроси не съм съгласен", уточни Цървенковски.

Той подчерта, че не иска да е съучастник на политика, която в бъдеще ще предизвика тежки и дългосрочни последствия. "Независимо от това, че взех това решение, до последната минута докато трае президентският ми мандат ще изпълнявам много отговорно президентските си задължения и винаги ще се ръководя от интересите на нашия народ и на Република Македония. Така работих до сега, така ще бъде и до последния ми ден като президент", каза още Цървенковски.