Фрагментите бяха изложени в Музея на Библията във Вашингтон през ноември 2017 г. Те бяха придружени с надпис, че все още тече проверка за автентичността им.
Фрагментите бяха изложени в Музея на Библията във Вашингтон през ноември 2017 г. Те бяха придружени с надпис, че все още тече проверка за автентичността им. / БГНЕС
Пет фрагмента от свитъците, открити край Мъртво море, и изложени в Музея на Библията във Вашингтон, се оказаха фалшификати, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Учени разчетоха свитък от Мъртво море
 
Управата на музея съобщи новината, след като немски изследователски център стигна до заключението, че фрагментите не са толкова стари, за да бъдат оригинални.

Фрагментите бяха изложени в Музея на Библията във Вашингтон през ноември 2017 г. Те бяха придружени с надпис, че все още тече проверка за автентичността им.
Фрагментите бяха изложени в Музея на Библията във Вашингтон през ноември 2017 г. Те бяха придружени с надпис, че все още тече проверка за автентичността им. БГНЕС

Петте фалшиви фрагмента бяха изложени във вашингтонския музей от деня на откриването му през ноември 2017 година. При все това те бяха придружени с надпис, че все още тече проверка за автентичността им.

Пет тайни текста, скрити в известни артефакти (ВИДЕО)

Няколко месеца преди това управата на музея ги бе изпратила за анализ в германския Федерален институт за проверка на материалите. Немските специалисти оспориха тяхната автентичност.

Сградата на музея се намира на няколко пресечки южно от Капитолия
Сградата на музея се намира на няколко пресечки южно от Капитолия БГНЕС

Древен свитък разкрива тайните си

Музеят на Библията изтегли петте "ментета" и ги замени с три други фрагмента. Но и те са обект на проверка. Сградата на музея се намира на няколко пресечки южно от Капитолия. Изграждането му струваше над 500 милиона долара.
 
Експонатите, разположени на няколко етажа, разказват за историята на Библията, на Стария и Новия завет и тяхното влияние върху хода на историята.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА