Британската полиция взема мерки в защита на сексуалните робини
Британската полиция взема мерки в защита на сексуалните робини / netinfo
Британската полиция създаде нов отдел за борба със съвременните търговци на роби, които продават жени като проститутки за по 8 000 лири (23 000 лева) всяка, пише в. "Сън".

Чуждестранни момичета, някои дори на 14 години, на практика са затворнички в британски бардаци, където от тях се очаква да заработват по 800 лири дневно за собствениците.

Жертвите обикновено пристигат на Острова с обещание за работа, но веднага след това биват продавани в кафенетата на летищата или в околни хотели, пояснява лондонският таблоид. Повечето от момичетата са от Източна Европа, но има и от Азия, Южна Америка и Африка.

Голяма част от тях не знаят английски и се страхуват от отмъщение срещу техните семейства, ако се опитат да избягат. По думите на инспектор Сали Джефри, току-що завърнала се от Литва жертвите на роботърговците настояват "да се сложи край на всичко това".

Екип от 11 британски полицаи ще отпътува в чужбина, за да предупреди момичетата за опасностите, които ги очакват. Този екип е част от така наречената операция "Максим", която е част от войната на британската полиция срещу имигрантите престъпници.

Във вторник 23 души, заподозрени в трафик на хора, бяха задържани при няколко операции в страната, допълва "Сън".