Бойко Борисов проведе телефонен разговор с испанския си колега Педро Санчес
Бойко Борисов проведе телефонен разговор с испанския си колега Педро Санчес / МС
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с испанския премиер Педро Санчес, съобщиха от правителствената пресслужба. „Акцент в разговора бяха въпроси от сферата на сигурността и доброто партньорство на българските и испанските служби в борбата с престъпността, тероризма, контрабандата. Премиерът Борисов посочи отличното взаимодействие при редица съвместни операции на двете държави, както и при участието в международни акции“, се казва още в съобщението.
 

Като пример министър-председателят Бойко Борисов посочи, че само преди няколко дни в резултат на подадена от българските служби информация е неутрализирано нелегално производство на цигари в Испания. При специализираната операция е пресечен производственият процес в нелегална фабрика и са иззети над 250 000 кутии цигари.

Министър-председателят Бойко Борисов и испанският премиер Педро Санчес обмениха също опит в контекста на мигрантската криза и ефективната защита на външните граници на Европейския съюз.

Тема на разговор беше и борбата срещу разпространението на COVID-19. Двамата премиери обсъдиха актуалната ситуация с пандемията в България и Испания и предизвикателствата пред двете държави в условията на световна криза.

Източник: МС