Афганистан нападение
Афганистан нападение / БГНЕС
Въоръжени мъже нападнаха сграда на Афганистанското радио и телевизия (АРТ) в центъра на Джалалабад, главен град на нестабилната източна провинция Нангархар, съобщиха служители от администрацията и очевидци, цитирани от Франс прес.

Нападението продължи четири часа. Убити бяха всичките четирима нападатели, както и още двама души, сред които един охранител. 17 са пострадалите.

Афганистан нападение
БГНЕС


Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атаката чрез съобщения на близката до нея информационна агенция Амак и в мобилното приложение Телеграм.

"Емирът" на "Ислямска държава" в Афганистан може да е убит

В началото на атаката нападател камикадзе се взривил на входа на телевизията. След това останалите трима екстремисти проникнали в сградата и последвала няколкочасова престрелка със силите за сигурност. Сградата на телевизията се намира близо до офиса на провинциалния губернатор и до централата на полицията на Нангархар.

Джалалабад е столица на източната афганистанска провинция Нангархар, която граничи с Пакистан. ИД превърна региона в свой бастион в Афганистан. Талибаните също имат силно присъствие в Нангархар, отбелязва Ройтерс.

Афганистан нападение
БГНЕС


САЩ нанесоха удар с най-мощната си неядрена бомба в Афганистан

Афганистански войски, подкрепяни от сили на САЩ, осъществиха там наскоро редица операции, за да изтласкат ИД, и загубиха трима войници.

В началото на април американската армия пусна там най-мощната си неядрена бомба, с която уби 96 джихадистки бойци.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК
БТА