Барак Обама
Барак Обама / Gulliver/Getty Images
Бившият президент на САЩ Барак Обама е в гръцката столица Атина, за да се срещне със 105 стипендианти от програмата „Лидерите на фондация Обама“, предаде АНА-МПА.

Срещата ще отбележи завършването на шестмесечния курс на участниците, избрани от 75 страни, в програмата за 2023 г. Обама ще разговаря с тях на теми относно разрастването и ускоряването на положителната и продължителната промяна на техните общности.
 

Програмата на Обама намира лица, работещи в публичния и частния сектор, които се занимават с обществени въпроси и насърчават общественото благо, като наблягат на споделените ценности и етичното лидерство. Фондацията се стреми да развива лидерските им умения и да възпитава ново поколение активни граждани.

Участниците са част от международна мрежа от лидери, която наброява повече от 800 възпитаници.

В утрешния ден Барак Обама ще участва в конференцията за психично здраве на Фондация „Ставрос Ниархос“. На срещата бившият президент ще разговаря с председателя на Фондацията Андреас Дракопулос. Това е вторият път, в който Обама посещава фондацията след последното му международно посещение по време на неговото управление през 2016 г.

Миналата седмица Обама и съпругата му гостуваха на холивудския актьор Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън на гръцкия остров Антипарос.