Украйна
Украйна / БТА
BBC съобщава, че сирените за противовъздушна отбрана са активирани в поне два украински града: Ровно, на запад и Луцк, на северозапад.

Хората са посъветвани да потърсят подслон.

През изминалата нощ сирените за въздушна тревога отново огласяха украинската столица Киев, превърнала се в призрачен град заради въведения комендантски час, който ще е в сила до 08,00 ч. в понеделник, съобщи Държавната служба за специални комуникации, цитирана от Франс прес.

Затварят пътищата край Одеса, прибирането на българите е под въпрос

Руските сили продължиха настъплението си за "затваряне на кръга" около Киев, след като приключиха прегрупирането си на северния фронт, съобщи снощи украинската армия.

Метрото на Киев не работи и служи за бомбоубежище на столичните жители.

Удари поразиха петролна база близо до населеното място Василкив, на около 30 км югозападно от Киев, при което избухна огромен пожар. Поразен беше и газопровод във втория по големина украински град - Харков, казаха от службата за специални комуникации.

Обръчът около Русия се затяга: Франция готви нови сакнции, Лондон иска пълна изолация

Според информационна агенция УНИАН тръбопроводът е бил взривен от руските войски, но това не може да бъде потвърдено от независим източник, отбелязва ДПА.

Съобщава се за успешно напредване на руски части към южния град Херсон след ожесточени боеве. Има информация за тежки боеве и в района на Луганск и в околностите на Киев.
 
БГНЕС