Бан Ки-мун невредим след взрив на ракета близо до офиса на Малики
Бан Ки-мун невредим след взрив на ракета близо до офиса на Малики / netinfo
Ракета се взриви близо до офиса на иракския премиер Нури ал Малики, докато той и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун даваха пресконференция, предаде Асошиейтед прес.

Дребни късчета мазилка се посипаха от тавана над Бан Ки-мун, след като експлозията разтърси сградата, която се намира в силно укрепената Зелена зона в центъра на Багдад. Генералният секретар на ООН не пострада, но се прикри зад подиума. За миг на лицето му се изписа уплаха, отбелязва агенцията.

Телохранител на иракския премиер посегнал да го прикрие, но Малики казал: "Няма нищо" и двамата с генералния секретар продължили да отговарят на въпросите на журналистите.

Служители от охраната на Малики потвърдиха, че става въпрос за ракетно нападение. Леко ранени са двама души от охраната, намирали се зад сградата, където се е състояла пресконференцията.

Журналист на Асошиейтед прес видя на около 50 метра от сградата кратер с диаметър един метър. Веднага след инцидента над Зелената зона започнали да кръжат американски военни хеликоптери.